KARAMELLİ KEK

6 Kişilik
Karamelli kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2~3 damla limon suyu
  • 1 su bardağı su

Hamuru için

  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 200 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt
  • 3/4 kutu krema

Krokan için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2~3 damla limon suyu
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Karamelli kek hazırlanışı

Lezzet kek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Karamel için çelik bir tavada toz şeker ve 2-3 damla limon suyunu pişirin. Şeker eriyince suyu ekleyip kaynatın.

Hamur için pudra şeker ve tereyağını karıştırın. Yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
Karamel sosun yarısını sütle karıştırın. Kek kalıbına döküp üzerine hamuru ekleyin ve 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Kalan karamel sosa kremayı ekleyip karıştırın ve fırından çıkınca kekin üzerine soğuk olarak dökün. Servis tabağına ters çevirin.

Krokan için, toz şeker, limon suyu ve dövülmüş cevizi bir kapta şeker eriyince kadar pişirin. Karamel haline gelince yağlı kağıdın üzerine dökün. Katılaşınca parçalayıp kekin üzerini krokanla süsleyin ve servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:47:19

Yapılışı gayet basit.Umarım tadıda öyledir.En kısa zamanda deneyeceğim.

papatyam12.10.2016 16:52:47

bence çok kalorili ama bi okadarda tatlı bir besin :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!