İNCİRLİ KEK

6 Kişilik
İncirli kek tarifi için malzemeler
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 250 gr eritilmiş tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı elenmiş un
  • 6 incir
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
İncirli kek hazırlanışı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim. Yumurta ve tozşekeri mikserde çırpın. Sütle eritilmiş tereyağını ilave edin.

Bir kapta un, tarçın, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın. İki karışımı birbirine ekleyin.

Karışımın yarısını yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Üzerine yıkayıp kuruladığınız incirleri dilimleyip dizin. En üste iri çekilmiş cevizleri yerleştirin. Kalan kek karışımını cevizlerin üzerine dökün. En üste yine dilimlenmiş incirleri dizin. Kekin ortasına 4-5 tane ikiye bölünmüş ceviz yerleştirin. Kenarlarına dilimlenmiş taze incirlerden dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!