HAVUÇLU KEK

8 Kişilik
Havuçlu kek tarifi için malzemeler
  • 3/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 havuç
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Pudra şeker
Havuçlu kek hazırlanışı

Lezzet kek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Yumurtalarla toz şekeri mikserle çırpın. Eritilmiş tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Havuçların kabuğunu soyup mutfak robotundan geçirin. Tarçınla beraber karışıma ilave edip çırpmaya devam edin. Cevizleri mutfak robotunda çekin. Kabartma tozuyla birlikte karışıma ekleyip çırpın. En son unu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Karışımı tereyağı ile yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Üzerine pudraşeker serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!