HAŞHAŞLI KEK

0 Kişilik
Haşhaşlı kek tarifi için malzemeler
  • Klasik kek hamuru
  • 1 yemek kaşığı haşhaş
Haşhaşlı kek hazırlanışı

Kek hamurunun içine haşhaşı ekleyip çırpın ve pişirin.

Klasik kek yapımı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 4 yumurtayı karıştırma kabına alın. 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserin düşük hızı ile 2 dakika çırpın. Mikserin hızını arttırarak 1 dakika daha çırpın. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ayçiçeği yağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. 1 paket kabartma tozunu, 2.5 su bardağı un ile harmanlayıp eleyerek hamura ekleyin. Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın. Fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:15:29

şimdi attım fırına çok güzel kabardı bakalım tadı nasıl olacak şimdiden teşekkürtler

Misafir12.10.2016 17:22:50

biz 24 saat olmadan bitirdik 4 kişi.Çok güzel oluyorr.Yapın mutlakaaa !

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!