Fındıklı Selanik Gevreği

Fındıklı Selanik Gevreği
04 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Fındıklı Selanik Gevreği için

Malzemeler

  • 150 g margarin
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı ufalanmış fındık içi
Fındıklı Selanik Gevreği

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Oda ısısında yumuşamış margarini, unu, sirkeyi, kabartma tozunu, kuru üzümü ve ufalanmış fındık içini ekleyin.
  2. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış dikdörtgen bir kalıba düzgünce yayın.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  4. Daha sonra keskin bir bıçak yardımı ile yarım santim kalınlığında dilimleyin. Elde ettiğiniz dilimleri fırın ızgara teli üzerine dizin (Izgara teli yoksa yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizebilirsiniz.
  5. Tekrar fırına alın ve ısısını 100 dereceye düşürün. 30-35 dakika daha pişirip fırından alın. Gevrekler ılındıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik selanik gevreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo