Erikli Tart Kek

Erikli Tart Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erikli Tart Kek için

Malzemeler

Kek harcı için

  • 2 adet yumurta 
  • 4 yemek kaşığı dolusu oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı 
  • Bir çimdik tuz 
  • 1 büyük çay bardağı toz şeker 
  • 1 paket vanilya 
  • 1/2 paket kabartma tozu 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 silme çay kaşığı tarçın 
  • 1-1.5 su bardağı un
  • 7-8 adet kırmızı erik 
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
Erikli Tart Kek

Nasıl Yapılır

@lezzet_kusagi
11.4 bin takipçi
Ayfer Totuk İnçamur

  1. Yumurtayı bir çimdik tuz ile 1-2 dakika orta dereceli mikserle çırpın, daha sonra toz şeker ilave edip köpürene kadar iyice tekrar çırpın. Katı şekilde tereyağı ilave edip krema kıvamına gelene kadar mikserin orta derecesinde çırpmaya devam edin. 
  2. Daha sonra vanilya ve tarçın ilave edip yoğurt ekledikten sonra bir müddet daha çırpın. Ardından karbonat ve elenmiş unu ekleyin (Normal kek hamuruna göre daha koyu bir kıvamda olacak). 
  3. Yağlanmış tart kalıbının dibine esmer şeker serpin. Yarım ay şeklinde kesilmiş erikleri sıralayın, üzerine kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkıp ılıyan keki ters çevrin ve isteğe göre üzerine pudra şekeri serpin.

Kırmızı erikli tart tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo