DAMLA SAKIZLI CHEESECAKE

6 Kişilik
Damla sakızlı cheesecake tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 paket yulaflı bisküvi
  • 60 gr tereyağı
  • 400 gr labne peyniri
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 parça damla sakızı
  • 2 paket vanilya

Üzeri için

  • Eritilmiş çikolata
  • Frambuaz
  • Nane yaprağı
Damla sakızlı cheesecake hazırlanışı

Bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvilere ekleyin ve karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına bastırarak yayın. Buzdolabında bekletin. Labne peynirinin suyunu süzdürüp krema ile çırpın. Vanilya ve şeker ekleyin. Teker teker yumurtaları ilave edip fazla çırpmadan karıştırın. Un ve dövülmüş damla sakızını ekleyip karıştırın ve kalıptaki bisküvi tabanının üzerine dökün. 180 dereceye ayarlanmış fırında 50-55 dakika pişirin. Fırında soğumaya bırakın. Buzdolabına alıp 1 gece bekletin. Ertesi gün dilimleyip üzerine eritilmiş çikolatadan çizgiler yapıp frambuaz ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!