ÇİKOLATA KREMALI CUPCAKE

10 Kişilik
Çikolata kremalı cupcake tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 220 gr tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 200 ml krema
  • 4 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2~3 yemek kaşığı pasta süsü

Krema için

  • 140 gr krem peynir
  • 100 ml krema
  • 85 gr tereyağı
  • 250 gr pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 50 gr bitter çikolata
Çikolata kremalı cupcake hazırlanışı

Krema için, krem peynir, krema, pudra şekeri ve vanilyayı çukur bir kaba alıp mikserle 10 dakika çırpın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip ılındırın ve ekleyin. Ahşap spatula ile yavaş hareketlerle karıştırın. Buzdolabına alıp hafifçe katılaşana kadar çırpın. Tereyağını toz şekerle karıştırarak mikserle 2 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyin ve mikserle karıştırmaya devam edin. Kremayı ekleyin ve 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin. Elenmiş un, tuz, kakao, karbonat ve kabartma tozunu ekleyin. Kısa bir süre daha mikserle karıştırın. Cupcake kalıplarının 2/3’ünü dolduracak şekilde içlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Kremayı krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan keklerin üzerine dekoratif şekilde sıkın. Pasta süsleri serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!