DONDURMALI PASTA

9 Kişilik
Dondurmalı pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg çikolatalı dondurma
  • Yarım su bardağı çikolatalı mısır gevreği

Kek hamuru için

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Dondurmalı pasta hazırlanışı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in dondurmalı tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Kek için,  tüm malzemeleri çukur bir kaba alıp mikserle düzgün bir karışım elde edene kadar karıştırın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Kekin kenar kısımlarını bıçakla keserek çıkarın. Enine ortadan ikiye kesip kare şeklinde dilimleyin.

Yağlı kağıtla kaplı fırın kalıbının dibini ve kenarlarını kek dilimleriyle kaplayın. İçini yarısına kadar çikolatalı dondurma ile doldurup spatula ile düzelterek sıkıştırın. Üzerine çikolatalı müsliyi serpiştirip kalan dondurmayı aynı şekilde yayın.

Buzdolabında 3 saat bekletin. Nane yaprakları ve kalan müslilerle süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!