Böğürtlenli Dondurma

Böğürtlenli Dondurma
21 Eylül 2023

Sevgili Bergüzar Erden'den @berguzar.erden sıcak günlerde içinizi ferahlatacak nefis böğürtlenli dondurma tarifi ile karşınızdayız. Antioksidan deposu olarak bilinen böğürtlen, vücudun zararlı maddelerden arınmasını sağlar. Yorgunluğu gidermesinin yanı sıra, vücuda ihtiyaç duyduğu enerjiyi de verir. Aynı zamanda tansiyonu düşürdüğü de bilinmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen bu meyveyi, bu kez dondurma yapımında kullandık. Bol sos nefis böğürtlenli dondurma nasıl yapılır diye merak edenler için, pratik böğürtlenli dondurma tarifine başlayabiliriz.

Meyvelerle hazırlayabileceğiniz farklı tarifler arıyorsanız muzlu dondurma veya kolay avokadolu dondurma tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Böğürtlenli Dondurma için

Malzemeler

  • 1 l tam yağlı süt (keçi veya inek)
  • 150 g şeker
  • 300 g krema
  • 5 g sahlep
  • Bir fiske tuz

Böğürtlen sosu için:

  • 500 g taze böğürtlen
  • 50 g şeker
  • 1/2 limonun suyu
Böğürtlenli Dondurma

Nasıl Yapılır

  1. Böğürtlen, şeker ve limon suyunu küçük bir tencereye alıp kısık ateşte 30 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince 8 saat süreyle buzdolabında soğutun.
  2. Geniş bir tencereye süt, şeker, tuz, sahlep ve kremayı koyarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika süreyle karıştırın. (Sahlebin kalitesine göre bu süre daha kısa sürebilir.) 
  3. Tencereyi soğuk su dolu bir kap içine indirin ve karıştırarak soğutun.
  4. ve kapaklı bir kaba alarak en az 8 saat süreyle buzdolabında soğutun.
  5. Dolapta iyice soğumuş dondurmayı varsa dondurma makinesine boşaltın ve yaklaşık 30-40 dakika süreyle çalıştırın.
  6. Dondurmayı makineden almadan önce son 2-3 dakikasında böğürtlenli sosu da makinenin içine boşaltarak birlikte iyice karıştırın.
  7. Bu süre sonunda dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 5 saat süreyle buzlukta bekletin. Dondurma makineniz yoksa hazırladığımız dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 8 saat süreyle buzlukta bekletin.
  8. Ancak her saat başı buzluktan alarak mikserle karıştırın ve bu işlemi dondurma sertleşinceye kadar 3-5 kez tekrarlayın.
  9. Servis yapmadan 5 dakika önce dondurmayı buzluktan çıkarmanızı öneririz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo