PORTAKALLI İRMİK HELVASI

4 Kişilik
Portakallı irmik helvası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr irmik
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Üzeri için

  • Dondurma
  • Toz antep fıstığı
Portakallı irmik helvası hazırlanışı

Tereyağını kalın tabanlı bir tencerede eritin. İrmik ve fıstıkları ekleyip rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. Ayrı bir tencerede süt, vanilya ve şekeri kaynatın. Sütü azar azar kavrulan irmiğe ekleyin. Ardından portakal suyu ile rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kapağı ile arasına kağıt havlu yerleştirin ve en az 15 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerine dondurma ilave edip, toz fıstık serpiştirdikten sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!