Yahşi (Yulaflı Trüf Çikolata)

Yahşi (Yulaflı Trüf Çikolata)
29 Aralık 2020

Sevgili yazarımız Gamze Baş'dan @gamzebass dışı çikolata kaplı içi yumuşacık yulaflı trüf tarifi ile karşınızdayız. İçinde yulaf, chia tohumu, keten tohumu ve kuru meyveler kullanılan trüfü, bitter ve beyaz çikolata ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tatlı krizlerine son verecek yulaflı trüf çikolata tarifine geçebiliriz.

Çikolatalı tatlılar arasında çok beğenilen nefis yulaflı çikolata toplarını da notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Yahşi (Yulaflı Trüf Çikolata) için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf 
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 2 adet kuru incir
  • 4 adet kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı saf fıstık ezmesi
  • Bir tutam deniz tuzu
  • 2 su bardağı su

Çikolata Kaplama İçin:

  • Bir avuç yer fıstığı (Küçük parçalar halinde doğranmış)
  • 2 adet bitter tablet çikolata (Kakao oranı %55)
Yahşi (Yulaflı Trüf Çikolata)

Nasıl Yapılır

  1. Yulafı ve diğer malzemeleri su ile pişirip lapa haline getirin. Fıstık ezmesini ekleyip karıştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elinizle yuvarlayarak 1 lira çapında toplar yapın.
  2. Tablet çikolataları küçük parçalar halinde kesin. Benmari hazırlayıp 3/4 kadarını içinde eritin. Tamamen eriyince benmariden çıkartın ve  tablet çikolatanın geri kalan 1/4’ünü ilave ettikten sonra karıştırarak eritin
  3. ve içine küçük parçalar halindeki yer fıstığını ekleyin.
  4. Hazırladığınız topları çikolata içine batırın. Elinizde yuvarlayarak şekil verin ve pişirme kağıdı üzerinde dinlenmeye bırakın.
  5. Çikolatayla kaplama işlemini iki kez yapın. Tek sefer çok ince bir yüzey oluşturduğundan yeterli gelmeyecektir.

    Şefin Notu
    Eğer yulaf lapanız şekil almayacak kadar cıvık bir kıvamdaysa, içine biraz daha yulaf ekleyerek karıştırın.

    HİKAYESİ
    Pazara uğradım. Artık tükenmek üzere olan kuru incirlerden aldım. Yanına gün kurusu ekledim biraz. Ardından Yahşi’ye geçtim; öğleden sonrayı orada geçirdim. Sahilde ayaklarımı denize soktum. Gizli gizli denize girenler vardı. Gün batarken güneş ışıkları ağaç dallarının arasından kendilerine yer arıyor; gökyüzü türlü renklere bürünüyordu. Güzelliği basitliğinden ve zenginliği sadeliğinden geliyordu Yahşi’nin. Eve gelip bu çikolatayı hazırladım. Adını Yahşi koydum. Yulafın sade tadını, içindeki kuru incirle ve zengin karışımla lezzetlendirdim; hepsini çikolataya buladım.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo