Cezerye Üzerinde Pişmaniyeli Parfe

Cezerye Üzerinde Pişmaniyeli Parfe
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cezerye Üzerinde Pişmaniyeli Parfe için

Malzemeler

Elma püresi için

  • 3 yeşil elma
  • 300 ml su
  • 45 gr toz şeker

Krem parfe için

  • 3 yumurta sarısı
  • 4 yaprak jelatin
  • 50 gr tereyağı
  • 250 ml krema
  • 100 gr pişmaniye
  • 100 gr cezerye
Cezerye Üzerinde Pişmaniyeli Parfe

Nasıl Yapılır

Elma püresi için elmaların kabuklarını soyup su ve şekerle pişirin. Ezerek püre haline getirin. Yaprak jelatinleri soğuk suda bekletip yumuşamalarını sağlayın. Elinizle sıkarak suyunu süzün geniş bir cam kaseye alın. Yumurta sarılarını ekleyip çırpın. Benmari usulü ısıtın. Elma püresi ve tereyağını ekleyip karıştırın. Kremayı mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Karışıma ekleyin. Pişmaniyeyi tel tel olana kadar ayırıp karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımı dilediğiniz şekilli bir kalıba doldurun. Buzdolabında katılaşana kadar bekletin. Cezeryeleri pudra şekeri yardımıyla birleştirerek dikdörtgen şeklinde açın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine parfeleri yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo