Badem Ezmeli Sarma

Badem Ezmeli Sarma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Badem Ezmeli Sarma için

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

İç harcı için

  • 50 gr tereyağı
  • 2 su bardağı kabuksuz badem
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı badem esansı
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 1 yemek kaşığı gülsuyu
Badem Ezmeli Sarma

Nasıl Yapılır

Tereyağını eritin. Bademi mutfak robotunda ince çekin. Yumurta sarısını çırpın. Çırpılmış yumurta, badem esansı, tereyağı ve gülsuyunu bademe ekleyip yoğurun. 10 dakika buzdolabında bekletin. Yufkaların her birinin üzerine tereyağı sürüp ikiye katlayın. İkiye katlanmış yufkaların uçlarına badem ezmesinden yerleştirin. Ucundan kıvırarak sıkıca sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp yuvarlak olacak şekilde sarın. Yumurta ve tarçını çırpın. Ruloların üzerlerine fırça yardımıyla sürün. Yağlı kağıt serili tepsiye alıp 30 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo