Ahududulu, Beyazçikolatalı Ve Antep Fıstıklı Profiterol

Ahududulu, Beyazçikolatalı Ve Antep Fıstıklı Profiterol
30 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ahududulu, Beyazçikolatalı Ve Antep Fıstıklı Profiterol için

Malzemeler

Şu hamuru için

  • 100 gr un
  • 50 gr tereyağı
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 4 yemek kaşığı su
  • 3 yumurta

İç harcı için

  • 200 gr ahududu
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 200 ml krema

Üzeri için

  • 150 gr beyaz çikolata
  • 50 gr iri kırılmış Antep fıstığı
Ahududulu, Beyazçikolatalı Ve Antep Fıstıklı Profiterol

Nasıl Yapılır

  1. Ahududular, pudra şekeri ve limon suyunu ezerek karıştırın. Kremayı başka bir kapta mikserle çırpın. Ahududulu karışımı ekleyip karıştırın.
  2. İnce uçlu krema sıkma torbasına doldurup buzdolabında bekletin. Şu hamuru için, su ve sütü tencerede ısıtın. Küp kesilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
  3. Azar azar un ekleyip pişirin. Harcı geniş cam kaseye alın. Ilınmaya başladığında yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın.
  4. Hazırladığınız harcı kalın uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğutun.
  6. Hamurların alt kısmında birer küçük delik oluşacaktır. Bu deliklerden şu hamurlarının içine ahududulu kremayı doldurun.
  7. Profiterolleri servis tabağına tepeleme olarak dizin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Profiterollerin üzerine gezdirerek dökün. Antep fıstığı serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo