Tabanı Elmalı, Cevizli Kuplar

Tabanı Elmalı, Cevizli Kuplar
09 Kasım 2020

Okuyucumuz @sevinjoy Sevinç Yılmaz'dan gelen muhallebisi çok lezzetli hafif mi hafif bir tatlı önerimiz var. Yemekten sonra servis edilen pratik tatlılara kim hayır diyebilir ki? Ana malzemeleri süt, elma, ceviz ve bisküvi olan cevizli kupları iftar sofralarında veya misafir ağırlarken kolayca hazırlayıp sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa tabanı elmalı, cevizli kuplar için tarif detaylarına geçebiliriz.

Tabanında bisküvi kullanılan ve sos ile harmanlanan ev yapımı rokoko tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tabanı Elmalı, Cevizli Kuplar için

Malzemeler

Muhallebi:

  • 750 ml süt
  • 1 yumurta sarısı 
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta 
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 200 ml krema (1 paket)
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket toz vanilya

Elmalı taban:

  • 6 orta büyüklükte elma
  • 1 avuç kadar iri doğranmış ceviz
  • 1/2 su bardağı toz şeker 
  • 4 tane petibör bisküvi
Tabanı Elmalı, Cevizli Kuplar

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye elma rendesi ile toz şekeri alıp orta ateşte suyunu çekip yumuşayana dek pişirin. Ilınınca cevizi ekleyin. 
  2. Bisküvileri minik ufalayın. Karıştırıp kuplara paylaştırın. 
  3. Muhallebi için krema hariç tüm malzemeyi karıştırın. Pişip kıvam alınca ocaktan alıp oda ısısına gelmesi için bekletin.
  4. Ilınınca kremayı ekleyip el mikser'i ile iyice çırpın. İpeksi bir dokuya gelecektir.
  5. Muhallebiyi kuplara paylaştırın.
  6. Üzerini strech'leyip buzdolabında soğutun. 
  7. Daha sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
  8. Yazın bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo