Şekersiz İncir Uyutması

Şekersiz İncir Uyutması
04 Ağustos 2022

Okurumuz @sulece_lezzetler Şule Topal, diyabet hastaları, glutensiz beslenenler, çölyak hastaları ve şekersiz diyet yapanlar için yapması çok kolay ve lezzeti şahane bir tatlı tarifini bizimle paylaştı.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Şekersiz İncir Uyutması için

Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 15-16 adet kuru incir
  • İsteğe bağlı vanilya 

Üzerini süslemek için:

  • Ceviz, fındık veya badem içi
Şekersiz İncir Uyutması

Nasıl Yapılır

  1. Sütü kaynatın. İncirleri yıkayıp 5 dk soğuk suda bekletin. Daha sonra küp küp doğrayın.
  2. Sütü yoğurt mayalama sıcaklığına getirin. Serçe parmağınızı süte batırın. 5’e kadar sayın. Yakmayacak sıcaklıkta ise incirleri içine atın.
  3. İyice karıştırın. Servis yapacağınız kaselere incirleri eşit dağıtacak şekilde kepçe ile paylaştırın.
  4. Yoğurt mayalar gibi bir örtüye sararak üzerini kapatın.
  5. 3-4 saat sonra yoğurt gibi mayalanıp tuttuğunu göreceksiniz.
  6. Buzdolabında soğutup üzerini süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Püf noktası: 

  1. Manda sütü gibi yağlı sütlerle yaparsanız efsane olur. Manda sütüyle yaparsanız vanilya koymayın.
  2. Yağsız sütünüz varsa içine krema ilave edebilirsiniz.
  3. İncirleri güzelce karıştırın ancak sakın blender kullanmayın. İncirlerin şekeri süte geçsin ki lezzetli olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo