Raffaello’Lu Güllaç

Raffaello’Lu Güllaç
18 Eylül 2020

Raffaello, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan hindistan cevizi ve bademli bir şekerleme türüdür. Yuvarlak bir şekle sahip olan raffaello'nun içi bademli gofret ile doldurulur. Dışı ise hindistan ceviziyle kaplanır. Okuyucumuz @guldokunusu'dan gelen oldukça hafif ve lezzetli güllaç tarifi ile karşınızdayız. Ramazan ayının vazgeçilmezi haline gelen güllacı, bu kez farklı bir şekilde sunuyoruz. Listedeki malzemeler hazırsa, raffaellolu güllaç tarifine başlayabiliriz.

İftarın ardından lezzetle sunulan cevizli güllaç tarifini de buraya bırakıyoruz. Sitemizde sizler için sunulan nefis tatlı tariflerine göz atmayı da unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Raffaello’Lu Güllaç için

Malzemeler

12 adet güllaç için:

  • 2,5 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 150 gr beyaz çikolata
  • 10/15 adet Raffaello
  • 200 gr krema
Raffaello’Lu Güllaç

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye sütü şekeri alın ve ocakta sıcağa yakın ısıtın daha sonra ocağı kapatın içine krema ve beyaz çikolatayı ilave edin yapacağınız tepsinize en alta sütlü şerbeti 4/5 kaşık dökün ve her güllaç yaprağını koydukça her katta sütlü şerbeti kuru kalmayacak şekilde ıslatın 6.cı katta arasına raffaello elinizde bir kaç parçaya bölüp serpiştirin ve tekrardan diğer 6 güllaçıda sütlü şerbetle her kata olucak sekilde bitirin.
  2. Yeşil fıstık, file badem ve raffaelloyla üzerini süsleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo