Limonatalı Dilimler

Limonatalı Dilimler
18 Eylül 2020

Öğr. Dyt. Özge Uğur @thinktofit okuyucumuzdan tam yazlık fresh bir lezzet ile karşınızdayız. Yaz aylarının favorisi olan ev yapımı limonataya bu kez tatlı yapımında yer veriyoruz. Şeker kullanılmadan hazırlanan limonatalı dilimler; bal, bitter çikolata ve limonata ile tatlandırılır. Yapımında hindistan cevizi ve yulaf ezmesi kullanıldığı için, diyet listelerinde de ara öğün olarak tüketilebilir. Hazırsanız, limonatalı dilimler nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis gelin pastası ve pratik prenses tatlısını da deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limonatalı Dilimler için

Malzemeler

Taban için:

  • 1,5 su bardağı yulaf ezmesi  
  • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı  
  • 2 yemek kaşığı bal  

Orta katman için:

  • 330 ml limonata  
  • 3 yemek kaşığı nişasta 

Üzeri için:

  • Bitter çikolata 
  • Toz Hindistan cevizi
Limonatalı Dilimler

Nasıl Yapılır

  1. Alt tabanı için yulaf ezmesi, hindistan cevizi yağı ve balı blendırdan geçirin.
  2. Yağlı kağıt serili tepsiye elimizle üzerine bastırarak koyun.
  3. Orta katman için limonata ve nişastayı bir tencereye alalın. Nişasta eridikten sonra ocağın üzerine alıp fokurdayana kadar pişirin.
  4. Hazırladığınız nişastalı karışım ılındıktan sonra yulaf ezmesinin üzerine dökün ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
  5. Daha sonra dolaptan çıkaralım ve ben mari usulü erittiğimiz çikolatayı üzerine gezdirin. 
  6. Hindistan cevizi tozu da ekleyip buzdolabında 30 dakika kadar daha bekletin. Afiyet olsun!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo