Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları

Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları
18 Eylül 2020

@lezzetlisanatlar Pırıl Bilici'den şahane portakallı lezzetlerle çay saatlerine renk katın. Malzemeleri hazırladıysanız, kremalı portakal çiçeği çanakları yapımına geçebiliriz.

İçinde portakal olsun da, gerisi önemli değil diyenlerdenseniz nefis portakal jöleli kek tarifine mutlaka göz atın. Daha fazlası için meyveli tatlılar sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları için

Malzemeler

Portakal Çanakları:

  • 5-6 adet orta boy portakal (Yafa veya Valensiya)

Şerbet için:

  • 500 gr şeker
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Krema için:

  • 700 gr süt
  • ½ su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 100 gr tereyağ
  • 1 paket vanilya
Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları

Nasıl Yapılır

Portakal Çanakları:

  1. Portakalların kabuğunu çok az rendeleyin. İkiye kesin ve portakalın içini kaşık ile dikkatli temizleyin.
  2. Çanakları suda 1-2 taşım haşlayıp suyunu süzün. Haşlama işlemini bir kez daha tekrarladıktan sonra soğuk suda bekletin. Yani toplam iki kez haşlayacaksınız. 
  3. Şeker ve suyu 1-2 taşım ocakta kaynatın. Kabukları içine atın. Portakal kabukları yumuşayıp suyu kıvam alıncaya kadar pişirin.
  4. Pişen kabukları şerbetinden alın ve çanakların açık tarafı aşağıya gelecek şekilde soğumaya bırakın.

Krema:

  1. Vanilya ve tereyağ dışındaki malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin. Sıcak kremayı mikserde 10-15 dk. çırparken önce tereyağını ekleyin. Eriyip karıştığında vanilyayı da ekleyin.
  2. Çanakların içine ılık kremayı doldurun. Üzerini portakal çiçekleri ve yaprakları ile süsleyip servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo