Kinoalı Biber Dolması

Kinoalı Biber Dolması
10 Mayıs 2021

@glutensizbiblog okuyucumuzdan hem çok hafif, hem de çok lezzetli kinoalı biber dolması tarifi. Farklı bir lezzet arıyorsanız bu dolmayı çok seveceksiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, düşük kalorili kinoalı biber dolması tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis zeytinyağlı biber dolması ve zeytinyağlı kuru patlıcan dolması yapımına da göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kinoalı Biber Dolması için

Malzemeler

  • 8-10 adet dolmalık biber
  • 1 su bardağı kinoa (Benim kullandığım beyaz kinoa)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 100 gram kıyma
  • Karabiber, pul biber (Birer çay kaşığı)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Kuş üzümü (opsiyonel)

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
Kinoalı Biber Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Yıkayıp süzdüğünüz kinoayı yoğurma kabına alın. İçine ince ince doğranmış soğan ve domatesi, kıymayı, salçayı ve baharatları ekleyip elinizle güzelce yoğurun. Son olarak kuş üzümünü de ekleyin.
  2. Kapaklarını açıp yıkadığınız dolmalık biberlere harcı doldurun. Üstlerinde çok az boşluk kalmalı ve harcı çok fazla bastırmamalısınız. 
  3. Doldurduğunuz biberleri tencereye dizin. 
  4. Bir kasede salça, sıcak su ve tuzu iyice çözeltin. Hazırladığınız sosu biberlerin üstüne dökün. Sosu dökerken biberlerin üstünü geçmemesine dikkat edin.
  5. Son olarak tohumundan ayrılmış biber saplarını biberlerin üstüne kapatın. Arzu ederseniz domatesle da kapatabilirsiniz. 
  6. Kapağınızı kapattığınız tencereyi ocağa alın. Su kaynayana kadar orta ateşte, ardından kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo