Soyalı Mantarlı Karnabahar

Soyalı Mantarlı Karnabahar
18 Eylül 2020

Ana vatanı Akdeniz havzası olan karnabahar, ülkemizde en çok Ege'de yetiştirilir. En iyi yağ yakıcı besinler arasında yer alır. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra mide, meme ve bağırsak kanserine karşı doğal bir savunucudur. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücudu zararlı atıklardan korur. Hazırsanız, soyalı mantarlı karnabahar nasıl yapılır sorusu için kolları sıvayalım.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soyalı Mantarlı Karnabahar için

Malzemeler

  • 1 paket soya filizi
  • 10 mantar
  • 10-15 haşlanmış karnabahar çiçeği
  • 2-3 dal taze nane
  • 1 limonun suyu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı mayonez
  • Tuz
Soyalı Mantarlı Karnabahar

Nasıl Yapılır

  1. Karnabahar çiçeklerini tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Mantarları temizleyip ince dilimlere kesin.
  2. 1 tatlı kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp mantarları hafif soteleyin. Naneyi yaprak yaprak ayırın. 
  3. Kalan zeytinyağı, limon suyu, tuz ve mayonezi kapta karıştırın.
  4. Karnabaharı süzüp salata tabağına alın. Mantar ve soya filizini karnabahara ekleyip harmanlayın.
  5. Üzerine kalan sosu gezdirip nane yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın.

Soyalı Mantarlı Karnabaharın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan önce karnabaharları elinizle çiçeklerine ayırın. Çiçekler çok küçük olursa, pişirme esnasında dağılacaktır.
  2. Karnabaharın çıtır çıtır olması için, haşlama suyuna tuz ve limon ekleyin.
  3. Karnabaharlar ılımaya başladığında mantar ve sos ile karıştırın.

1 Porsiyon Soyalı Mantarlı Karnabahar Kaç Kalori?

  1. Soyalı mantarlı karnabaharın bir porsiyonu, yaklaşık 60 kaloridir. Bu tarifi diyet listenize ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, karnabahar salatası veya fırında karnabahar tarifini de deneyebilirsiniz.

Diyet listelerine ekleyebileceğiniz sebzeli yemeklere buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo