Sokak Simidi

Sokak Simidi
22 Kasım 2020

Lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz?  @lezzettarifleri Hilal Demirci’den şahane bir sokak simidi tarifi ile karşınızdayız. Gelin, evde sokak simidi nasıl yapılır, yapım aşamaları nelerdir? sorularının cevapları için tarife başlayalım.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Sokak Simidi için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kuru maya (silme)

Üzeri için:

  • 1 kase küncü
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 1/3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı un
Sokak Simidi

Nasıl Yapılır

  1. Ilık suyun içine kuru mayayı koyum 15 dakika bekletin. Unu geniş bir kaba alıp ortasını açın.
  2. Tuzu ekleyin. Mayalı su karışımını yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın.
  3. İçten dışa doğru yaklaşık 10 dakika yoğurun.
  4. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp 30 dakika mayalanması için bekletin.
  5. Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 12 eşit bezeye bölün.
  6. 12 bezeyi tezgahta uzun rulolar halinde yaklaşık 50 cm uzunluğunda fitiller elde edin.
  7. Daha sonra iki fitili yan yana alıp uç kısmını birleştirin.
  8. İki taraftan ters yöne doğru yuvarlayıp simit şeklini verin.
  9. Ayrı bir kapta pekmez, su ve bir tatlı kaşığı unu iyice karıştırın.
  10. Hazırladığınız simitleri önce pekmezli karışımı daha sonra küncüye bulayın.
  11. Önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
  12. (Fırının zeminine yarım çay bardağı su dökün) Afiyet olsun...

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz hamur işi tariflere mutlaka göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo