Pofidik Açma

Pofidik Açma
27 Şubat 2023

@meltem.gdr Meltem Guder okuyucumuzdan ister kahvaltı sofralarınız için ister çay saatleriniz için pofidik poğaça tarifiyle karşınızdayız. Kahvaltı ve çay saatlerinde sunulan pofidik poğaçayı, isteğe göre peynir, sosis ve biber gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, pofidik açma tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, videolu anlatımıyla sade açma tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Pofidik Açma için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru Maya 
  • 1 yemek kaşığı toz Seker
  • 1 su bardağı sut (ılık)
  • Yarim cay bardağı su (ılık)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 5-5,5 su bardağı un
  • 2 yumurta (birinin sarisi uzerine sürmek için)
Pofidik Açma

Nasıl Yapılır

  1. Maya, şeker, ılık süt, ılık suyu bir kaba koyun ve 10-15 dk bekletin. Bekleyen mayalı malzemeye tuz, yumurta ve sıvı yağ ekleyip karıştırın. Son olarak un ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. 40-45 dk bekletilen hamuru yağlı bir zeminde açarak sekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip bir saat kadar bekletin. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180-190 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirin. 
Püf Noktası
  • Mayalı karışım hamur kıvamına gelene dek unu yavaş yavaş ilave edin. 
  • Maya, şeker, süt ve su karışımı ne kadar çok bekletirseniz o kadar güzel ve kabarık bir açma elde edersiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo