Glütensiz Ev Bazlaması

Glütensiz Ev Bazlaması
12 Kasım 2020

@glutensizbiblog okuyucumuzun tarifiyle evde sıcak sıcak bazlamalar hazırlamaya ne dersiniz? Karadeniz'in meşhur lezzetleri arasında yer alan bazlamayı, bu kez glutensiz un ile hazırlıyoruz. Hazırsanız, düşük kalorisi ve lezzeti ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak glutensiz ev bazlaması tarifine başlayabiliriz.

Karadeniz usulü ev yapımı bazlama tarifini de deneyebilirsiniz. Daha fazlası için hamur işi tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Glütensiz Ev Bazlaması için

Malzemeler

  • 1 paket glütensiz un karışımı (500 gram. Benim kullandığım karabuğday unu, kinoa unu, teff unu ve mısır unu karışımı. Bu unları kendiniz de evde karıştırabilirsiniz.)
  • 200 ml ılık su (el yakmayacak ılıklıkta olmalı)
  • 1 su bardağı sulu yerinden yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya (instant maya)
Glütensiz Ev Bazlaması

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tuz, un ve maya karıştırılır. Ardından yoğurt ve ılık su eklenir. Tüm karışım güzelce yoğurulur. Hamur, ele yapışan bir kıvamda oluyor. Yanılıp fazladan un eklemeyin. Elinize sıvı yağ sürerek yoğurmayı kolaylaştırabilirsiniz. 
  2. Yoğurulan hamur streçle kapatılır ve 1 saat boyunca mayalanmaya bırakılır.
  3. 1 saatin sonunda streç açılınca hamuru parmaklarınızla biraz havalandırabilirsiniz. Hamurdan küçük küçük bezeler alın. Un dökülmüş tezgahta hamuru istediğiniz boyutlarda merdane ile açın.
  4. Ocakta iyice ısınan tavaya yağ koymayan açtığınız bazlamayı bırakın. Bir tarafı göz göz oluncaya kadar pişirin ve sonra diğer tarafını çevirin. Bazlamanız piştikten sonra üstüne tereyağı sürerek servis edebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo