ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Zeytinyağlı enginar tarifi için malzemeler
  • 5 enginar
  • 150 gr arpacık soğan
  • 3 patates
  • 2 havuç
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 demet dereotu
  • Tuz
Zeytinyağlı enginar hazırlanışı


Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan zeytinyağlılara harika bir örnek.

Enginarların alt kısımlarından 5 cm bırakarak kesin. Yaprak kısımlarını da 5 cm bırakarak kesin. Çanak yaprakları 1 cm bırakarak kesin. Saplarını körpe kısmına kadar kesin. Ortasındaki tüylü kısmı kaşıkla temizleyin.

Temizlenmiş enginarları limonla ovun. Bir miktar suya 1 limonun suyu ve un ilave edip karıştırın. Enginarları kararmamaları için bu karışımda bekletin.

Havuçları temizleyip dörder parça halinde kesin. Verev şekilde doğrayın. Arpacık soğanları soyun. Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Enginarların çukur kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin. Ortasına havuç, soğan ve dereotunu ilave edin.

Zeytinyağı, tuz, şeker, yarım limonun suyu ve 1 bardak suyu ekleyin. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin. Patatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

5Enginarları servis tabağına yerleştirin. Tencerede kalan suyu üzerine gezdirerek döküp servis yapın.

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:16:50

enginarın tarifinde verdiğiniz 2 kaşık unu nerede kullandığınızı anlayamadım?

Misafir12.10.2016 17:25:45

enginarları limonlu suda bekletirken unda katılıyor

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!