ZEYTİNYAĞLI BEZELYE

6 Kişilik
Zeytinyağlı bezelye tarifi için malzemeler
  • 1 kg bezelye
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 3 soğan
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1.5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 kesme şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Birkaç dal dereotu
  • Tuz
Zeytinyağlı bezelye hazırlanışı

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Bezelyeleri ayıklayın. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup küp doğrayın. Sarı ve kırmızı biberleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Soğanları temizleyip kıyın.

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip soteleyin. Bezelye ve havucu ilave edip devamlı karıştırarak kavurun. Sırasıyla patates, sarı ve kırmızı biberler, sıcak su, şeker, limon suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Üzerine sızma zeytinyağını gezdirip dereotu dallarıyla süsleyin. Servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:45:38

Bence zeytin yağlı bezelye yemeği ayçiçek yağlısından daha iyi. Ağır olmasına rağmen lezzetli

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!