ZEYTİNYAĞLI BAKLA

6 Kişilik
Zeytinyağlı bakla tarifi için malzemeler
  • 1 kg bakla 1 limonun suyu 3 soğan 1 dal taze sarımsak 8 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tozşeker 1.5 su bardağı sıcak su 5-6 dal dereotu Tuz
Zeytinyağlı bakla hazırlanışı

 Baklaları yıkayıp ayıklayın. Kararmaması için yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin. Soğan ve taze sarımsağı temizleyip ince ince doğrayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Unu ilave edip kavurun. Baklayı süzüp ekleyin. Taze sarımsağı ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.

Tozşeker, tuz, sıcak su ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin. Dereotunu temizleyip kıyın. Baklanın üzerine serpiştirip tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:24:14

süper çok iyi

Misafir12.10.2016 17:30:29

Süper çok iyi

Misafir12.10.2016 17:33:59

Eşim bayıldı muhtrsem

Misafir12.10.2016 17:34:54

Süper çok iyi

Misafir12.10.2016 17:37:10

Cok guzel oldu

Misafir12.10.2016 17:37:25

Un fazla geliyor ölçü düşürülmelidir, amatör bir tarif

Misafir12.10.2016 17:38:20

Elinize sağlık

Misafir12.10.2016 17:38:23

Çok güzel oldu, tarif için teşekkürler

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!