Soslu Ve Etli Karalahana

Soslu Ve Etli Karalahana
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soslu Ve Etli Karalahana için

Malzemeler

  • 2 demet körpe karalahana
  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı mısırözü yağı

Sos için:

  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 3 domates
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
Soslu Ve Etli Karalahana

Nasıl Yapılır

  1. Karalahana yapraklarını kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün. İç malzeme için pirinci yıkayıp süzün. Soğanı soyup kıyın.
  2. Maydanozu temizleyip kıyın. Kıymayı derin bir kaba alın. Kıyılmış soğan, maydanoz, biber salçası, pirinç, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.
  3. Karalahana yapraklarını tezgahın üzerine alın. Sap kısımlarını kesip her bir lahana yaprağının ortasına bir kaşık kadar iç malzemeden paylaştırın.
  4. Muska şeklinde sarın. Aralık kalmayacak şekilde tencereye dizin. Üzerlerine bir bardak sıcak su ilave edin. Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın.
  5. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte yarım saat pişirin.
  6. Sos için, zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp küp şeklinde kesilmiş domatesi ve kırmızı biberi kavurun.
  7. Ocaktan alıp tuz, nar ekşisi ve baharatı ekleyip tatlandırın. Sarmaları servis tabağına alın. Dilerseniz domatesli sosla sıcak servis yapın.

Bağışıklık sistemini güçlendirecek Trabzon usulü karalahana çorbası tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo