SOĞAN DOLMASI

8 Kişilik
Soğan dolması tarifi için malzemeler
  • 7 soğan
  • 150 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Soğan dolması hazırlanışı

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Soğanların kabuklarını soyup boylamasına orta kısmına kadar kesin ve bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanları soğuk sudan geçirip yaprak yaprak ayırın.

Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyin. Domates salçası, pirinç, tuz, karabiber, kimyon, 2 yemek kaşığı yağ ekleyip karıştırın. Kıymalı harçtan bir miktar alıp soğan yapraklarının içine yerleştirip rulo şeklinde sarın. Tencereye dizin.

Bir kasede biber salçası, su ve yağı karıştırıp dolmaların üzerine gezdirip , küçük bir tabak kapatın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:39:17

Gerçekten çok başarılı bir tarif !

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!