BULGURLU PAZI DOLMASI

6 Kişilik
Bulgurlu pazı dolması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 demet pazı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı kıyılmış nane
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Süslemek için

  • Nar taneleri
  • Nane yaprakları
Bulgurlu pazı dolması hazırlanışı

Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sunuyor. Pazıların saplarını kesip yaprak kısımlarını kaynayan suda 2 dakika bekletin. Süzgece alarak suyunun süzdürün.

Bulguru sudan geçirip bir kaseye alın. Sarımsak ve soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Salçaları, maydanoz, nane, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Pazı yapraklarını düz bir zemine serin. Kenar kısmına bir miktar bulgurlu karışımdan yerleştirip sarın ve tencereye dizin.

Tereyağını ve suyu küçük bir kasede eriyinceye kadar ısıtın. Nar ekşisi ve tuzu ekleyip karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin. Üzerine küçük bir tabak kapatın. Tencerenin de kapağını kapatarak kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin.

Dolmaları servis tabağına dizin. Üzerine nar taneleri serpiştirip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!