Acılı Barbunya

Acılı Barbunya
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Acılı Barbunya için

Malzemeler

  • 1 kg barbunya
  • 2 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 2 sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı susam
Acılı Barbunya

Nasıl Yapılır

  1. Barbunyaları ayıklayıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Şekerleri ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı ince dilimleyip ekleyin.
  3. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit halinde doğrayın ve soğanlara ekleyerek soteleyin.
  4. Haşlanmış barbunya ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş susam serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo