Pırasa Çullaması

Pırasa Çullaması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pırasa Çullaması için

Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 2 soğan
  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 sivribiber
  • 1 çorba kaşığı küp doğranmış
  • sarı dolmalık biber
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Tuz
  • karabiber

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
Pırasa Çullaması

Nasıl Yapılır

  1. Kuşbaşı etleri zar şeklinde doğrayın. Sivri biberi temizleyip doğrayın. Pırasaları temizleyip 2-3 cm eninde verev parçalara kesin.
  2. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su, 1 kaşık limon suyu ve tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Süzgece alıp iyice süzün.
  3. Un, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Yumurtaları bir kapta hafif çırpın. Pırasaları önce una sonra yumurtaya bulayın.
  4. Kızartma yağını tavada kızdırıp pırasaları altın rengini alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Pırasaları yayvan bir tencereye dizin.
  5. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Et, sivribiber, sarı dolmalık biber ve salçayı ekleyip et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
  6. 1 kahve fincanı sıcak su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Etli harcı pırasaların üzerine döküp 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Tavuk eti ve hindi ciğeri ile hazırlanan Girit usulü çullama tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo