ZEYTİNYAĞLI KARALAHANA SARMASI

6 Kişilik
Zeytinyağlı karalahana sarması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 demet kara lahana
  • 2.5 su bardağı su

Harç için

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 6 soğan
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 6 kesme şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 5 dal taze nane
  • 2 limon (ince dilimlenmiş)
  • Tuz
  • karabiber
Zeytinyağlı karalahana sarması hazırlanışı

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Pirinci tuzlu ve ılık suda 20 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın.Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın.Naneleri temizleyip kıyın.Kuşüzümünün saplarını ayıklayıp yumuşaması için ılık suda bekletin.

Zeytinyağını tencerede ısıtın.Soğan ve dolmalık fıstığı ilave edip pembeleşene kadar kavurun.Pirinci ekleyip kısık ateşte kavurun.Üzerine sıcak suyu ve limon suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Ocaktan alıp kesme şeker,nane,tarçın,yeni bahar,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.Ilınmaya bırakın.

Kara lahana yapraklarının sert sap kısımlarını kesip temizleyin.Kaynar suda hafif yumuşayana kadar bekletip süzgece alın.Yaprakları,damarlı sert kısımlarını kesip, parlak yüzü tezgaha gelecek şekilde yayın.Üzerine hazırladığınız dolma harcından bir kaşık kadar ilave edip karşılıklı uçlarını içe doğru kıvırın ve rulo şeklinde sarın.

Diğer sarmalarıda aynı şekilde hazırlayın.Yırtık yaprakları tencerenin dibine yayıp sarmaları dizin.Üzerlerini porselen bir tabakla kapatın.Tencerenin kenarından 2.5-3 bardak su (sarmaların üzerini örtecek kadar olmalı) ilave edin.

Limon dilimlerini serpiştirip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!