YOĞURT SOSLU KARNABAHAR PANE

6 Kişilik
Yoğurt soslu karnabahar pane tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • Yarım limonun suyu

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • karabiber

Pane için

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı maden suyu

Sos için

  • 250 gr yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
Yoğurt soslu karnabahar pane hazırlanışı

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Karnabaharı temizleyip çiçeklerini ayırın ve bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve limon suyu ilave edin. Hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzün.

Pane için un, yumurtalar, limon suyu ve maden suyunu bir kaseye alıp malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırın.

Karnabahar çiçeklerini önce hazırladığınız unlu karışıma sonra galeta ununa bulayın. Ayçiçeği yağını derin bir tavaya alıp ısıtın. Karnabaharları ilave edip çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alın.

Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın. Sarımsakları yoğurda ekleyip karıştırın. Servis tabağına aldığınız karnabaharın üzerine gezdirerek dökün.

Tereyağını küçük bir tavada eritip pulbiberi kavurun. Bekletmeden yoğurdun üzerine gezdirerek dökün. Taze biberiye ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!