SOSLU PATLICAN

4 Kişilik
Soslu patlıcan tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5 kemer patlıcan
  • 1 soğan
  • 3 çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarıs su bardağı su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Soslu patlıcan hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun ve tuz serperek 10 dakika soğuk suda bekletin. Yıkayıp kuruladıktan sonra ayçiçeği yağında kızartıp kağıt havlu üzerine alın.

Ayrı bir tavada küçük doğranmış kuru soğan, sarımsak, çarliston biberler ve domatesleri kavurun. Biber salçası, yarım su bardağı su, tuz, pul biber ve şeker ilavesi yaparak 5 dakika kadar kaynatın. Karışımı patlıcanlarla karıştırıp servise yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!