PAZI KAVURMA

4 Kişilik
Pazı kavurma tarifi için malzemeler
  • 1 demet pazı
  • 1 demet taze fesleğen
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 5~6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır tanesi
  • 2 dolmalık kırmızıbiber
  • Tuz
  • karabiber
  • pul biber
Pazı kavurma hazırlanışı

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...   

Pazı ve fesleğenleri temizleyip yıkayın ve doğrayın. Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın.

Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları şeker ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. Pazı ve fesleğenleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatı ilave edip tatlandırın.

Orta ateşte 15 dakika kadar pişirin. Pazıyı ocaktan indirmeye beş dakika kala mısırları ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!