MEYHANE PİLAVI

4 Kişilik
Meyhane pilavı tarifi için malzemeler
  • 250 gr kuzu eti 2 çorba kaşığı sıvıyağ 3 soğan 2 diş sarımsak 4 sivribiber 3 domates 3.5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı kekik 2 su bardağı pilavlık bulgur 150 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı kuru nane Tuz
Meyhane pilavı hazırlanışı

Kuzu etini yıkayıp süzgece alın ve küp şeklinde doğrayın. Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.

Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp eti ilave edin. Et suyunu salıp çekinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Su ve tuzu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tencereye bulgur, nane ve kekiği ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine gezdirin. Harmanlayıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. Kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:10:25

hersey cok güzel hepsi nefis gözüküyor ama nedense bu site bendemi böyle bilmiyorum cok yavas aciliyor selam söylemek zorundaydim bilginize

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!