KABAK SANDAL SEFASI

4 Kişilik
Kabak sandal sefası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 kabak
  • 2 domates
  • 2~3 çarliston biber
  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Gratine sos için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 50 gr kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için

  • 1 çay bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı salça
Kabak sandal sefası hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Kabakların içini dikdörtgen şekilde bıçak yardımıyla çıkarın. Bir tavada ayçiçeği yağı ile hafifçe kızartın.

Tencerede ufak doğranmış soğanları ve biberleri ayçiçeği yağında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kıymayı ekleyin. Kıymanın pişmesine yakın salçayı ekleyip kavurun. Baharatları ilave edip karıştırın ve ocağın altını kapatın.

Sos için, salçayı suyla iyice karıştırın. Kabakları fırın tepsisine dizin. İçlerine harcı paylaştırın. Tereyağını eritip unu kavurun. Sütü ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine hazırladığınız sosu döküp rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 180 derece fırında pişirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!