FIRINDA KEREVİZ

6 Kişilik
Fırında kereviz tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 patates
  • 4 kereviz
  • Yarım limonun suyu
  • 35 gr tereyağı
  • 6 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış adaçayı
  • Muskat rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 50 gr peksimet
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2 yemek kaşığı file badem
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Maydanoz
Fırında kereviz hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Patatesleri ve kerevizleri küp şeklinde doğrayın. Kaynayan tuzlu limonlu suya atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün.

Sebzeleri ezerek püre haline getirin. Tereyağı, krema, tuz, karabiber, muskat rendesi ve adaçayını ekleyip karıştırın. Püreyi yağlanmış fırın kabına aktarın.

Peksimetleri mutfak robotunda çekerek ufalayın. Rendelenmiş parmesan peyniri, zeytinyağı ve file bademlerle harmanlayın. Karışımı pürenin üzerine yayın ve 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak ya da ılık servis yapın.

Kereviz
Maydanozgiller familyasından, Batı ve Kuzey Avrupa sahil bölgelerinde, özellikle de bu bölgelerin çukur ve sazlık kesimlerinin yerlisi kabul edilen kereviz, besleyici, metabolizmayı güçlendirici bir sebze olarak mutfaklardaki yerini alıyor. İdrar söktürücü özelliği bulunan kereviz, zeytinyağlı olarak, dolması yapılarak, haşlanmış sebze olarak, salatası veya çorbası yapılarak yaygın şekilde tüketilmektedir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!