BEZELYE YEMEĞİ

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Bezelye yemeği tarifi için malzemeler
  • Yarım kg bezelye
  • 3 yemek kaşığı soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 domates
  • 3 patates
  • 2 havuç
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Bezelye yemeği hazırlanışı

Sebzeli yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Bezelyeyi yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Havuçları ve soğanı küp şeklinde doğrayın ve 2 su bardağı suda pişirin. Tereyağını tencerede eritin, salçaları ekleyip kavurun. Küp doğranmış patatesi ve haşlanmış havuç ile küp şeklinde doğradığınız soğanı haşlama suyu ile tencereye ekleyin ve kapağını kapatın. Patatesler yumuşamaya başlayınca, bezelyeyi ekleyin ve 15-20 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:45:20

Sebzeli yemeklerin en başlarından geliyor. Bayıla bayıla pilavın yanında yediğim bir yemektir.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!