Patlıcan Köftesi

Patlıcan Köftesi
24 Kasım 2020
Kalp sağlığını korumasıyla bilinen patlıcan; hünkar beğendi veya patlıcan kebabı gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kan seviyesini dengede tutan bu besin, ülkemizde en çok Urfa'da yetişir. Sindirimi kolaylaştırmasının yanı sıra vücudun direncini de arttırır. Malzemeleriniz hazırsa, patlıcan köftesi tarifine başlayabiliriz.
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Patlıcan Köftesi için

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 4 dilim ekmek içi
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Galeta unu
  • Kızartmak için zeytinyağı
Patlıcan Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin. Kesilmiş yüzeyleri üst üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Bıçağın ucuyla üzerlerini enine boyuna çizin.
  2. Üzerlerine çok az zeytinyağı gezdirerek 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldığınız patlıcanlar ılınınca içlerini kaşıkla oyarak çıkarın.
  3. Bıçakla incecik kıyıp soğuması için bir kaba alın. Rendelenmiş soğan ve ufalanmış ekmek içlerini ekleyip yoğurun. Sarımsağın kabuğunu soyup ezin.
  4. Sarımsak, yumurta, un, kaşarpeyniri, maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. Köfte harcı çok gevşek olduysa biraz daha ekmek içi ekleyip yoğurmaya devam edin.
  5. Köfte harcını 1 saat buzdolabında dinlendirin. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp galeta ununa bulayın. Isıtılmış zeytinyağında kızartıp kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün ve servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo