KARNABAHAR KÖFTESİ

4 Kişilik
Karnabahar köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım karnabahar
  • 1 yumurta
  • 1 kırmızı biber
  • 2 taze soğan
  • Yarım su bardağı un
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Karnabahar köftesi hazırlanışı

Karnabaharı iri parçalara ayırıp tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Süzdükten sonra çatalla ezin. Taze soğanı ince, kırmızı biberi küp şeklinde doğrayarak ekleyin. Yumurta, rendelenmiş kaşarpeynir, kimyon, karabiber, tuz ve unu ilave edip yoğurun.

Karışımın üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassı köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün.

Yoğurda sarımsak rendeleyin. Dereotunu ince kıyıp ekleyin ve karıştırın. Köftelerin üzerine yoğurt sosundan dökün. Pulbiber serpiştirerek servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:39:27

karnıbahar sevmem için belki de bu tarif yararlı olur.tarif güzel.uygulayacağım.

Misafir12.10.2016 16:40:10

süper görünüyor karnıbaharı çok seviyoruz eminim bu tarifle daha da çok seveceğiz

Misafir12.10.2016 16:58:50

Muhteşem birşey oldu ancak kızartma olduğu için biraz ağır oldu, aynısını fırında deneyeceğim. Bir de misket şeklinde yapınca daha guzel oldu.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!