Patates Graten

Patates Graten
25 Kasım 2022

Elif Edes'ten Fransa mutfağı tariflerinden patates graten (Gratin dauphinois)

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patates Graten için

Malzemeler

  • 1/2 kg patates
  • 50 ml süt
  • 200 ml krema
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Biber
  • Muskat
Patates Graten

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri soyun, yıkayın ve kurulayın. 2-3 mm inceliğinde yuvarlak şekilde doğrayın. (Mandolin kullanılmasını öneririm. Doğradıktan sonra patatesin içerdiği nişasta gratenin başarılı olması için tekrar yıkamayın.)
  2. Geniş bir tavaya süt, krema, ikiye kesilmiş 1 diş sarımsak, tuz, biber ve muskat rendesini koyarak orta ateşte pişirin. Kaynar gibi olduğunda altını kısın patatesleri ilave ederek ve arada tavayı sallayarak 2 dakika pişirin.
  3. Bu arada fırına girecek graten kapları kesilmiş sarımsakla iyice ovun ve tereyağı ile yağlayın. Patatesleri kaplara paylaştırdıktan sonra kalan kremayı üzerinde gezdirin.
  4. Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında  1 saat, üzeri kızarana kadar pişirin.  Piştiğini anlamak için bıçak ucuyla kontrol edin, pişme derecesi  adeta erimiş kıvamda olmalıdır. Sıcak servis edin.

Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz atıştırmalıklar arıyorsanız, patates köftesi tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo