Fırında İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz

Fırında İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz
07 Aralık 2020

Kalori ve karbonhidrat değeri düşük olan kuşkonmaz, protein bakımından oldukça zengin bir besindir. İçinde bulunan potasyum, fosfor mineralleri ile vücut gelişimini destekler. Diyet lifleri içerdiği için, özellikle kilo vermek isteyenlere önerilen besinler arasındadır. Kuşkonmazın faydalarından bahsettiğimize göre, ana yemek olarak sunulan fırında istiridye mantarlı kuşkonmaz yapımına geçebiliriz.

İçinde kuşkonmaz olsun da ne olursa olsun diyorsanız; yumurtalı kuşkonmaz ve kuşkonmazlı keçi peynirli kiş tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Fırında İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz için

Malzemeler

  • 4-5 adet istiridye mantarı
  • 5-6 adet kuşkonmaz 
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Su

Çıtır ekmek karışımı:

  • 1-2 dilim ekmek
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1-2 tatlı kaşığı çam fıstığı
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
Fırında İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz

Nasıl Yapılır

  1. Kuşkonmazların altlarındaki sert ve beyazımsı bölümü kesin ve kuşkonmazları soyun. 1 tatlı kaşığı karbonat ilave ettiğiniz kaynar suda, diri kalmalarına dikkat ederek kalınlıklarına göre 3-5 dakika haşlayın.
  2. Ekmekleri ufalayarak bir tavada rengi değişene kızartın. İçine kuş üzümü, çam fıstığı, portakal kabuğu rendesi ve kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştırın. Arzuya göre biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz
  3. İstiridye mantarı ve sarımsakları fırına girebilecek bir tavada 2-3 dakika soteleyin. Kuşkonmazları 2 veya 3’e keserek tavaya yerleştirin ve üstüne kremayı ekleyin. Üstüne değirmende çektiğiniz karabiberi ve tuzu serpin.
  4. Çıtır ekmek  karışımını da tavaya alarak 170 derece sıcaklıktaki fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo