Bakla Yemeği

Bakla Yemeği
02 Eylül 2021

Zeytinyağlı bakla, taze bakla turşusu, bakla çorbası gibi tariflerde kullanılan bu besin, sonbahar aylarında ekilir. Mayıs ayında toplanarak tezgahlardaki yerini alan bakla, iç bakla ve taze bakla olarak ayrılır. Malzemeler hazırsa, yaz aylarından sık sık tüketilen bakla yemeği tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bakla Yemeği için

Malzemeler

  • 500 gr taze bakla
  • 1 adet soğan
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Yoğurt
  • Dereotu
Bakla Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Baklalar yıkanır ayıklanır ve bol limonlu suda bekletilir.
  2. Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağının eklendiği tencerede kavrulur.
  3. Kavrulan soğana baklalar sudan süzülerek eklenir.
  4. Limon suyu, tuz, şeker ve un eklenerek bütün malzeme kavrulur.
  5. Malzemelerin yarısına gelecek hizada su eklenir ve kısık ateşte pişirilir.
  6. Yoğurt ve ince kıyılmış dereotu ile tercihen ılıkken servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo