Mantar Dolgulu Tatlı Patates

Mantar Dolgulu Tatlı Patates
10 Nisan 2023
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Mantar Dolgulu Tatlı Patates için

Malzemeler

  • 6 tatlı patates

İç harcı için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı ezilmiş sarımsak
  • 2 sarı biber
  • 2 kırmızıbiber
  • 500 g istiridye mantarı
  • 5 yemek kaşığı haşlanmış mısır

Üzeri için

  • Taze kişniş yaprakları
Mantar Dolgulu Tatlı Patates

Nasıl Yapılır

Bol suyla yıkayıp suyunu süzdüğünüz tatlı patatesleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırını kapatıp fırın tepsisini çıkarmadan kendi sıcaklığında 5-10 dakika bekletin. İç harcı için zeytinyağını tavada ısıtın. Piyazlık doğradığınız soğanları ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek soğanların rengi dönene kadar soteleyin. Jülyen doğradığınız biberleri ilave edip sotelemeye devam edin. İri doğranmış istiridye mantarını ekleyip 1-2 dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın. Haşlanmış mısırı ilave edip karıştırın. Patateslerin üzerini keserek açın. Bir kaşık yardımıyla ortalarını çukurlaştırıp hazırladığınız mantarlı harcı tüm patateslere bölüştürün. Üzerinİ taze kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo