Chilli Sin Carne

Chilli Sin Carne
16 Kasım 2020

Teksas mutfağı ile özdeşleşen chilli sin carne, bir güveç çeşididir. 19. yüzyıldan beri sofralarda yer alan bu yemek, isteğe göre sebze ve et ile hazırlanabilir. Chilli Sin Carne’yi buharda pişirdiğiniz basmati pirinçle birlikte servis edin. Taze kişniş, jalapeno biberi ve Bi Nevi Deli fermente kaju krem peyniri ile üstünü süsleyerek hem damak tadınızı artırın hem de görsel doyuma ulaşın. Hazırsanız, chilli sin carne yapımına geçebiliriz.

Zengin besin değerleriyle sunulan nefis sebzeli tariflere ve vejertaryen yemeklerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Chilli Sin Carne için

Malzemeler

  • 1 adet beyaz soğan
  • 2 adet kapya biberi
  • 1 adet Meksika biberi
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı öğütülmüş kişniş 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 700 g organik domates (Doğranmış)
  • 90 g kırmızı mercimek
  • 300 g siyah fasulye (Haşlanmış)
  • 180 g kırmızı fasulye (Haşlanmış)
  • 60 g bezelye proteini 
  • 7 bardak su
Chilli Sin Carne

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları çok az su ilave ederek kızgın ateşte pişirin. Su azaldıkça ilave edin ve 20 dakika süreyle iyice pişene kadar çevirin.
  2. Doğranmış kapya ve Meksika biberlerini biraz daha su ekleyerek pişirmeye devam edin.
  3. Kapya biberler yumuşayınca 2 bardak su ile birlikte kırmızı mercimek ve doğranmış domatesleri ekleyin.
  4. Kırmızı mercimeğin pişmesine yakın tekrar 2 bardak su ilave ederek siyah ve kırmızı fasulyeyi ekleyin. 
  5. Tüm malzemeyi pişirdikten sonra bezelye proteini ile birlikte 2 bardak daha su ilave edin. Dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Etli versiyonu olan mevsim güveci tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo