Has Sarması

Has Sarması
11 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Has Sarması için

Malzemeler

  • 1 su bardağı kepekli pirinç
  • 1 marul
  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sumak
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Has Sarması

Nasıl Yapılır

Marul yapraklarını sıcak suda bekletin. Kıyma, bol suyla yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, ince kıyılmış soğan, kabukları soyulup küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, salça, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi karıştırarak içini hazırlayın. Marul yapraklarını mutfak tezgahına yayarak hazırladığınız içten paylaştırıp kalın sarmalar hazırlayın. Geniş bir tencereye sarmaları yerleştirin. Sıcak suya sumak ilave edip sarmaların üzerine gezdirin. Kısık ateşte pişirip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo