Kabak çiçeği dolması; Türk, Yunan ve Kıbrıs mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kabak çiçeği dolması; yöreye göre değişse de genellikle temmuz ayında, Ege ve Akdeniz’de sabahın erken saatlerinde toplanan kabak çiçeklerinden yapılır. Çiçeklerin sabah toplanmasının sebebi çiçeklerin tam olarak açık olduğu ve ısıdan dolayı yıpranmadığı zamanın sabah saatleri olmasıdır. Dolma için meyvesiz çiçekler seçilir. Dikenli yeşil taç yaprakları sökülür. İç kısımları ayıklanarak çiçekler yıkanır ve süzülür. Kabak çiçekleri hazır olduğunda kabak çiçeği dolmasının iç harçı hazırlanır. Ayrıca kabak çiçeği B1 ve C vitaminleri, potasyum, fosfor, çinko, nişasta ve protein minerallerini içermesinden dolayı sağlığa da oldukça yararlıdır. Girit usulü kabak çiçeği dolması ve Ege usulü kabak çiçeği dolması gibi çeşitleri vardır. İçi versiyonda hemen hemen aynı şekilde hazırlanır. Sofraların vazgeçilmesi, Ege’nin en sevilen yemeklerinden olan kabak çiçeği dolması nasıl yapılır sorusu için malzemeler şöyle:
Kapanan Kabak Çiçeği Nasıl Açılır?
1 Adet Kabak Çiçeği Dolması Kaç Kalori?
Teşekkür ederiz.